Sygeforsikring til hunden og katten

Sygeforsikring til hunden og katten, en rigtig god idé.

Udover den almindelige hundeansvarsforsikring, som er obligatorisk, findes der en hundesygeforsikring, som er rigtig fornuftig at tegne.

De fleste forsikringsselskaber har dem, man kan blot høre sit eget selskab, og ellers findes der specielle forsikringsselskaber, som tegner sygeforsikringer til hunde.

De har nogle kriterier der skal opfyldes, hunden skal f.eks. være fyldt 3 måneder, være vaccineret og chipset ( selvfølgelig, det er jo i sig selv lovpligtigt ) og der skal foreligge sundhedsattest fra dyrlægen.

Men derefter skulle der ikke være nogen problemer. Priser m.m. svinger jo fra selskab til selskab og de har alle sygdomme, tilfælde, andet de ikke dækker, men mange ” almindelige problemer ” vil blive dækket.

De forskellige selskaber har jo mange ting de ikke dækker, og der er også racer,hvor forsikringerne er dyrere end andre racer, men alt det kan man få oplyst hos selskabet.

Som dyrlæge oplever vi tit at dyrene må aflives fordi ejeren ikke har råd til behandling. Og man kan sagtens forstå at en dyrlægeregning på mange tusinde kroner kan vælte budgettet hos mange familier, men det er bare så ærgerligt at stå og aflive unge dyr, som ” bare ” fejler noget som kunne kureres ved operation eller lignende, fordi ejeren ikke har råd til behandling.

Dyrlæger har brochurer på de forskellige forsikringsselskaber liggende, ellers kan man ringe til sit eget eller andre selskaber og finde den forsikring der passer bedst til netop ens egen hund / kat. Og så er det ikke noget stort økonomisk problem når katten eller hunden kommer ud for noget, som koster meget at få ” repareret ” hos dyrlægen.

DIAFRAGMAHERNIE HOS KAT:

Katten My blev præsenteret i klinikken, efter at have været væk hjemmefra en uge.

Det er en to år gammel steriliseret langhårsblanding. Den har et grimt sår på den ene has, voldsom øjenbetændelse, er dehydreret og trækker vejret meget anstrengt.

Den indlægges med det samme, får lagt en venflon i venstre forben så den kan få noget væske. Vejrtrækningen er meget problematisk for My, så den får tilført ekstra ilt og der tages et røntgen billede af brystkassen.

Det viser at flere af bughuleorganerne ligger i brystkassen og presser lungerne helt op mod rygsøjlen, ikke så sært at katten har svært ved at få luft.

Mavesækken er fuldstændig gasudspilet pga. de forandrede forhold i bugen.

Der er ganske enkelt gået hul i musklerne i diafragma ( mellemgulvet ) pga påkørslen.

Det er en hyppig skade hos påkørte katte og noget man altid skal være opmærksom på. Lige efter påkørslen er traumet måske ikke så stort, der er måske endnu ikke symptomer med besværet vejrtrækning, men det kommer i løbet af de næste par dage/ evt. uger. Derfor bør påkørte katte altid observeres nøje efter påkørsler, så skaden opdages.

Når man opererer mod diafragma hernie, vil undertrykket i brysthulen øjeblikkelig udlignes i det der åbnes op ind til bugen, som jo ved denne lidelse står i forbindelse med brysthulen. Hermed bliver der atsmosfærisk tryk i både og bug-og brysthule,og lungerne klapper sammen, og katten kan kun trække vejret under operation ved hjælp af respirator eller ved hjælp af kunstig ventilation.

Det er en kompliceret operation blandt andet fordi det kan være lidt svært at komme til diafragma i en lille kattekrop, men det kan lade sig gøre.

Desværre havde Mys ejer ingen penge og ingen forsikring, så den kun 2 år gamle kat måtte aflives.

 

Der er lukket for kommentarer.